Ваша вівсянка, сер! 🍎🍏
У кожної доби є «свої» продукти. Найранковішою стравою вважається вівсянка: на відміну від інших круп, вона багата на повільні вуглеводи і клітковини.
Поширеними є три види:
■ незбиране зерно. Така вівсянка вважається найкориснішою через велику кількість поживних речовин. Готується мінімум 30 хвилин.
■ пластівці з цільного зерна. Крупу проганяють під пресом і виробляють м’які пластівці, які зберігають корисні вітаміни і мінерали. Їх можна залити окропом, а можна заварити – кому як подобається.
■ пропарені пластівці. З них часто готують швидкий сніданок – досить залити окропом або гарячим молоком. Пластівці м`якіші за структурою, ніж цільне зерно.
Цікаві Факти: між сніданком і обідом бажано перекусити. Підійде йогурт, шматочок сиру, жменька горіхів або сухофруктів.