fbpx
Екосвідомість, Інновації, Суспільство

Штучна їжа: як інновація може змінити життя?

12.06.2020, 10:00

Явище food tech активно розвивається. Безліч невеликих стартапів шукають способи, як із рослинних компонентів створити альтернативу м`ясу.

Швейцарська компанія Planted розробила штучну курятину і почала продавати ресторанам.

Малайський стартап Phuture Foods створює штучну «свинину» із грибів, бобів і пшениці.

Американська компанія Beyond Meat виготовила м’ясо на рослинній основі, яке за смаковими ознаками не відрізняється від справжнього.

Багато підприємств збираються вирощувати у пробірці рибу і морепродукти. Так, американська компанія Good Catch пропонує покупцям аналог тунця із бобових і водоростей, а американський стартап Air Protein планує видобувати білки м’яса із вуглекислого газу.

Що з цього вийде та до чого це призведе – поки важко сказати. А ви що думаєте?

The News&Culture 

В Афінах запрацював новий Олімпійський музей

Відкриття планувалося в 2020 році, але подію перенесли через пандемію. Музей поділено на дві частини: одна присвячена історії Олімпійських ігор, друга – атлетам та олімпійського руху. Дизайнери – грецькі архітектурні бюро KLab і Mulo Creative Lab. Саме в Афінах пройшла перша Олімпіада сучасної історії у 1896 році, і перші Ігри XXI століття – в 2004 […]

Незвичайний експеримент 🧐

Група французів провела 40 днів і ночей у печері Ломбрів (Франція) – без телефонів, годинників та сонячного світла. В експерименті Deep Time взяли участь восьмеро чоловіків і семеро жінок від 27 до 50 років. Вони спали у наметах, виробляли власну електроенергію та зовсім не контактували зі світом. Мета – перевірити, як люди адаптуються до втрати […]

Концепція розвитку штучного інтелекту в Україні

Кабінет Міністрів України затвердив план реалізації Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні на 2021-2024 роки. Мета – підвищити конкурентоспроможність в соціально-економічній, науково-технічній, оборонній, екологічній, національно-культурній та інших сферах. Для цього планують: ■ поліпшити якість освіти у сфері AI; ■ інноваційні проєкти з використанням AI; ■ підвищити рівень інформаційної безпеки та захисту даних; ■ удосконалити правове […]

📚 Книжковий Арсенал перенесли на 23-27 червня

Координаторка фестивалю Юлія Козловець нагадала про хештег #ДочекаємосьКнижкового й запропонувала долучитися до нього у соцмережах. «Книжковий Арсенал» організовують щорічно з 2011-го. Це одна з найбільших культурних подій в Україні, де мають змогу взаємодіяти книжкова, літературна та мистецька галузі. The News&Culture