Штучна їжа: як інновація може змінити життя?
Явище food tech активно розвивається. Безліч невеликих стартапів шукають способи, як із рослинних компонентів створити альтернативу м`ясу.
Швейцарська компанія Planted розробила штучну курятину і почала продавати ресторанам.
Малайський стартап Phuture Foods створює штучну «свинину» із грибів, бобів і пшениці.
Американська компанія Beyond Meat виготовила м’ясо на рослинній основі, яке за смаковими ознаками не відрізняється від справжнього.
Багато підприємств збираються вирощувати у пробірці рибу і морепродукти. Так, американська компанія Good Catch пропонує покупцям аналог тунця із бобових і водоростей, а американський стартап Air Protein планує видобувати білки м’яса із вуглекислого газу.
Що з цього вийде та до чого це призведе – поки важко сказати. А ви що думаєте?